Wilson FIBA 3x3 Official Game Basketball

Wilson officiële ballenleverancier Streetball Masters en NBB Camps

In 3x3 Basketball, Basketball Events, Streetball Masters by Floris

Wilson officiële ballenleverancier Streetball Masters en NBB Camps

De Nederlandse Basketball Bond en Wilson gaan samenwerken. De partijen hebben een driejarige overeenkomst gesloten. Wilson wordt tot eind 2018 de officiële  ballenleverancier voor de populaire 3×3 Streetball Masters Tour van de bond en de NBB Camps.

Official Streetball

Wilson zet de allernieuwste 3×3 basketball in, die vorig jaar is ontwikkeld door het innovatieteam van Wilson in Chicago. Deze nieuwe bal, wereldwijd ook de officiële FIBA 3×3 basketball, past goed bij de snelheid van het 3×3 basketball, heeft een verbeterde grip en is makkelijker te hanteren.

“Wij zijn verheugd en trots dat Wilson de officiële leverancier van basketballen is geworden van de succesvolle Streetball Masters Tour en de NBB Camps. Met deze partnership kunnen we de groei van 3×3 basketball in Nederland een nog grotere boost geven”, zegt Martin Ho Suie Sang, Manager Basketballontwikkeling Nederlandse Basketball Bond.

“3×3 is een spectaculaire en snelle vorm van basketball, die toegankelijk is voor iedereen die van basketball houdt”, vindt Alan Davenport, Global Commercial Director  van Wilson.  “We zijn dan ook blij dat we onze expertise en evaring in basketball kunnen uitbreiden naar een discipline die over de hele wereld door miljoenen mensen wordt beoefend.”

Epi Groeneveld, Senior Sales Executive van Wilson Racket & Team Sports: “Wij zijn trots op deze meerjarige samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond en kijken ernaar uit om samen met de bond het 3×3 basketball nog verder te ontwikkelen in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat de officiële FIBA 3×3 basketball de beste bal is voor deze spelvorm. Naast de Streetball Masters willen we deze bal en 3×3 ook bij de jeugd promoten door middel van o.a. de NBB Camps.”