denver

3×3 European Championship Qualifier in Amsterdam

In 3x3 Basketball, Streetball Masters by Floris

This summer we will host another 3×3 European Championship Qualifier in Amsterdam.

Voor derde jaar op rij FIBA EK 3×3 kwalificatietoernooi in Nederland

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de NBB, de gemeente Amsterdam en de FIBA de handen ineengeslagen om een kwalificatietoernooi te organiseren voor het Europees kampioenschap 3×3 basketball. Na 2014 (senioren) en 2015 (U18) is Amsterdam in 2016 wederom het decor voor een kwalificatietoernooi voor senioren landenteams.

Martin Ho Suie Sang, Manager Basketballontwikkeling bij de Nederlands Basketball Bond, is blij dat het 3×3 seizoen in Nederland weer een Europees kwalificatietoernooi bevat. “Het doet ons deugd om te merken hoeveel vertrouwen FIBA in de NBB en in de stad Amsterdam heeft, door nu al voor de derde achtereenvolgende jaar voor Nederland te kiezen. Dit jaar is het weer een EK-kwalificatietoernooi voor senioren en als ik zo naar de deelnemende landen kijk, wordt het 3×3 basketball van hoog niveau.”

Eric van der Burg, wethouder Sport van Amsterdam: “Amsterdam is een sportstad en zet zich in voor de gevestigde sporten, maar vooral ook voor nieuwe, populaire sporten, zoals 3×3 basketball. Met Topsport Amsterdam als faciliterend partner van het evenement, ben ik ervan overtuigd dat het EK-kwalificatietoernooi wederom een succes wordt.”

Robert Rieblinger, 3×3 Development Manager van de FIBA, kijkt er naar uit om weer met de NBB samen te werken: “We zijn blij dat we voor het derde jaar op rij naar Nederland kunnen komen voor een 3×3 kwalificatietoernooi. Amsterdam heeft laten zien dat het een 3×3 hot spot is en de NBB heeft als Most Active Federation al bewezen 3×3 toernooien van hoge kwaliteit te kunnen organiseren.”

Op 1 en 2 juli zullen negen nationale teams per categorie het tegen elkaar opnemen op het Hoekenrodeplein, nabij de Amsterdam Arena. De beste vier teams per categorie verdienen een ticket voor het Europees kampioenschap 3×3 (2 t/m 4 september). Bij de mannen springt de deelname van Servië in het oog. Dit team wordt gezien als één van de sterkste de wereld. Bij de vrouwen komen de Orange Angels het Belgische 3×3 team weer tegen. De volledige groepsindeling ziet er als volgt uit:

Mannen: Nederland, Servië, Turkije, Rusland, Duitsland, Switzerland, Azerbeidzjan, Slowakije en Wales
Vrouwen: Nederland, Tsjechië, Israël, Duitsland, België, Estland, Oekraïne, Wales en Servië.

Naast het EK 3×3 kwalificatietoernooi in Amsterdam wordt er ook in Frankrijk en Andorra gestreden voor 3×3 EK tickets.